VIPs

65 VIP's zullen aanwezig zijn om jullie te helpen. Van jaren 70-helden tot beroemde Achterhoekers. Natuurlijk zullen er ook selectiespelers de strijd aangaan.

Vele VIP's hebben inmiddels hun komst bevestigd. We zoeken nog voor elke linie een versterking. Met sommige VIP's zijn we nog in onderhandeling. Wij weten zeker dat er op 6 februari een uitgebalanceerde selectie staat.

Deze VIPs doen mee met de quiz!

Eric Redeker

'Die lange' noemde De Kist hem altijd. Maar die lange had wel een potje D'ran tot in de kleinste teen. Menig tegenstander delft letterlijk het onderspit in duel met Redeker die volgens zijn eigen lied overal was. Dat klopt. Vraag het de tegenstander maar. Speelde meer dan 200 wedstrijden voor De Graafschap.
Eric Redeker

Hans van de Haar

Een boer die superboer wordt. Klinkt als een jongensboek. Hans van de Haar was één van onze grootste goalgetters in de 90's. Dook na elk doelpunt het hek in. Kwam na een omzwerving bij o.a. SSV ULM weer terug bij onze club en pakte zijn hobby van doelpunten maken weer op.
Hans van de Haar

Bennie Jolink

Al jarenlang trouw seizoenskaarthouder. Ambassadeur van De Graafschap en de gehele Achterhoek. Tegenwoordig samen met Mark van Steenbergen op De Gelderlander elke 14 dagen een prachtitem ‘joa joa Jolink’. Bennie moet eigenlijk wel garant staan voor een flink portie De Graafschap-kennis.
Bennie Jolink

Lion Kaak

Achterhoeker uut Hengel. Van bikkel op het middenveld tot ass. trainer De Graafschap, en van speler van Valencia CF B tot tegenwoordig uitkomend voor TOP Oss. Lion is nog altijd zeer geliefd bij veel De Graafschap supporters.
Lion Kaak

Martin Mos

Trotse voorzitter van de club en lid van de RvC, liefhebber van een biertje en een sigaartje met een goed boek. In het dagelijkse leven operationeel directeur bij uitgeverij Springer. Daardoor veel op reis maar doet er altijd alles aan om maar op tijd terug te zijn om een (uit)wedstrijd bij te kunnen wonen. Oh ja, niet schrikken als je opeens 3 maal achter elkaar iemand "boeruh" hoort schreeuwen. Dat doet hij vaker.
Martin Mos

Jan Oosterhuis

Utrechtenaar die het D’ran DNA inmiddels niet vreemd is want hij speelde immers vier jaar op De Vijverberg en vervulde de rol van ass. trainer. Jan is per huidig seizoen de trotse trainer van DVC’26 uit Didam. Aan de hand van Jan Oosterhuis promoveerde De Graafschap in 1995 in een waanzinnige nacompetitie naar de eredivisie.

Colinda Tromp

'De stem van De Vijverberg'. Als klein kind ben ik hier gekomen, als oudje zal ik weer gaan. Dat is zeker van toepassing op Colinda. Generatie na generatie groeit op met haar geluid. Als er iemand moet weten in welk seizoen een speler bij De Graafschap speelde dan is het Colinda wel.
Colinda Tromp

Anton van der Kamp

Anton van der Kamp is niet alleen voorzitter van de Vereniging De Graafschap, maar wat velen niet weten ook nog eens oud-keeper van De Graafschap in de jaren 80.. Als directeur van Combigro Helmink Foodservice is Van der Kamp ook nog eens sponsor van de club van de Achterhoek. Clubman pur sang.
Anton van der Kamp

Berry Powel

Populaire oud spits die twee keer met De Graafschap promoveerde. Naast oud-Superboer is Berry stiekem nog altijd supporter. Dat blijk wel als je je belangeloos en onbezoldigd inzet door plaats te nemen in een klankbordgroep. Geregeld is Berry te horen op regio 8 als 'side-kick' bij Michiel en Jasper.
Berry Powel

Muslu Nalbantoglu

4 september 2010 89e minuut. De Graafschap moet winnen van Go Ahead Eagles om kampioen te worden. Uit een hoekschop kopt de kleinste man van het veld raakt. Dolle vreugde op De Vijverberg. Muslu is tegenwoordig teammanager bij Nec.

Jan Vreman

“Mr. De Graafschap” want wie speelt er nou zijn gehele carrière voor De Graafschap (1985-2003), wordt meteen jeugdtrainer, trainer van de beloften, assistent. trainer van het eerste, hoofdtrainer van het eerste. En er wordt een kantine naar je genoemd. Tegenwoordig heet de kantine weer gewoon kantine. Dan maar erelid binnenkort.
Jan Vreman

Sjoerd Ars

Als klein kind ben ik hier gekomen als oudje zal ik weer gaan. En dat klopt. In de tussentijd ging Sjoerd de hele wereld en scoorde altijd en overal. Is tegenwoordig de technische man bij Fortuna Sittard, maar bovenal gewoon 'Uut Diem". Als hij van zijn trainer een training mag overslaan, dan is Sjoerd van de partij!.

Lowie van Schijndel

Wij zien hem nog zitten op het reclamebord voor het uitzinnige uitvak. Lowie had net de 2-2 de bal binnengekopt na een assist van Virgil Breetveld. Liep als spits van De Graafschap 1 op 3. Dat is een mooi gemiddelde. Zijn reactie op de uitnodiging "Dat kan wel eens een leuke avond worden in Doetinchem".
Lowie van Schijndel

Jhon van Beukering

Speelde in de jeugd bij De Graafschap. Brak uiteindelijk door bij Vitesse. Kwam weer terug en hon scoorde uiteindelijk meer dan 50 doelpunten voor De Graafschap. Je herinnert nog vast wel de beslissende treffer in de kampioenswedstrijd in 2007 tegen FC Emmen waardoor we weer na een doldwaze wedstrijd promoveerden.
Jhon van Beukering

Mark Boumans

De Burgemeester van Doetinchem mag natuurlijk niet ontbreken op de jubileumquiz. Sinds mei 2017 is Mark burgemeester. Inmiddels hebben we bier op de tribune. En op de tribune houden graag niet op het veld. Wij weten dat hij inmiddels hard aan de studie is om jullie bij te staan in de strijd.
Mark Boumans

Gerdo Hazelhekke

Speelde tussen 1977 en 1981 bij De Graafschap. Staat in het eeuwige klassement van De Graafschap eredivisie topscoorders op de tweede plaats. En staat in de top 15 van de meest scorende spitsen in Nederland. Uiteindelijk zette hij in 1983 wegens een zware enkel- en achillespeesblessure op 33-jarige leeftijd noodgedwongen een punt achter zijn voetballoopbaan.
Gerdo Hazelhekke

John Leeuwerik

Leeuwerik speelde meer dan 400 wedstrijden voor De Graafschap. Scoorde meer dan 100 doelpunten. Is zijn carrière bij De Graafschap begonnen in 1981 en eindigde deze in 1991. Met recht dus "als klein kind ben ik hier gekomen, als oudje zal ik weer gaan". Met recht "Mr. De Graafschap"
John Leeuwerik

Frank Lukassen

In Staantribune magazine werd Frank Lukassen omschreven als : "De best technische, met ‘peerdenlongen’ gezegende rechtshalf – een soort Ronald de Boer met snor". En iedereen die hem heeft zien opstomen aan de rechterkant zal het beamen. Lukassen is nu trainer bij VV Gendringen.
Frank Lukassen

Rogier Meijer

Als er quizvraag is "Wat is het het recept van de gehaktballen van Tante Lien" dan zit je gebeiteld als Rogier Meijer in jouw team zit. Was in de jaren 90 mascotte. Liet als grote jongen vele tegenstanders kennis maken met echt Achterhoeks D'ran. Clubiconen blijven voor altijd. En deze ....die komt ooit terug om hoofdtrainer te worden en de beker te winnen.
Rogier Meijer

Martijn Meerdink

Meerdink begon op 4-jarige leeftijd met voetballen bij WVC uit Winterswijk. De Graafschap ontdekte hem op 13-jarige leeftijd en in het seizoen 1998/1999 maakte Meerdink zijn debuut voor de 'Superboeren'. In vier seizoenen op De Vijverberg kwam Meerdink tot 20 goals in 87 duels. Vooral in zijn laatste seizoen in Doetinchem (2001/2002) was Meerdink op dreef. Via AZ schopte Meerdink het door zijn onuitputtelijke combi van d'ran en voetbalkwaliteiten zelfs tot international.
Martijn Meerdink

Joost Volmer

Tukker die na een aantal omzwervingen bij De Graafschap belandde. Speelde van 2005 tot 2010 voor onze club. Werd als aanvoerder in 2007 kampioen. Onverzettelijke centrumverdediger. Moest helaas in 2010 vanwege een knieblessure zijn carriére beëindigen.
Joost Volmer

Raymond Victoria

In 1991 vertrok het Feyenoord talent naar het Duitse Bayern München, waar hij twee seizoenen bleef, maar nooit een wedstrijd in de hoofdmacht speelde. Hij keerde hierop terug naar Nederland, waar hij bij De Graafschap ging spelen. In vijf jaar, waarvan vier in de Eredivisie, speelde hij ruim 140 wedstrijden voor de Superboeren. In 1998 vertrok hij naar Willem II waar hij nu jeugdtrainer is.
Raymond Victoria

Henk Pieneman

In de jaren 80 hadden we een generatie met echte 'mannen'. Henk Pieneman is er daar een van. Deze Amsterdammer bleef in de Achterhoek en werd verdienstelijk trainer bij diverse amateurs clubs in de regio. Nog immer actief voor De Graafschap als speler van de Old Stars.
Henk Pieneman

Edwin Linssen

Zijn uitspraak vooraf nacompetitie 2014 dat we beter niet konden promoveren werd niet in dank afgenomen. Echter, tijdens de nacompetitie 2015 maakte Edwin het meer dan goed, want onder zijn aanvoering promoveerden we weer eens tijdens een doldwaze nacompetitie in Volendam. Daarom mag Edwin natuurlijk ontbreken op de jubileum quiz.

Edward Sturing

Veel mensen denken dat hij een soort van Mr Vitesse is. Klopt ook wel een beetje. Maar wel eentje met een groot superboerenhart waar hij van 1982 tot 1987 meer dan 130 wedstrijden voor De Graafschap speelde. De vleugelverdediger komt op menig lijstje Jaren 80 helden voor. Het strakke stekeltjes kapsel is inmiddels wat uitgedund, maar zijn strijd en passie is er nog immer.
Edward Sturing

Mark van Steenbergen

Mocht al een tijdje snuffelen aan het grote werk als De Graafschap watcher. Sinds dit seizoen heeft hij het stokje definitief overgenomen van Raymond Willemsen. Elke dinsdag om de week is Mark samen met Bennie Jolink op Gelderlander.nl te zien in het item "joa joa Jolink" waar het wel en wee van De Graafschap wordt besproken.
Mark van Steenbergen

Cor Peitsman

Rotterdammer van geboorte. Kwam samen met Popovics naar De Graafschap. En is nooit meer weggegaan. Schopte het zelfs tot Prins Carnaval in Doetinchem. Is nu trainer van SV Halle. Maar bovenal supporter van De Graafschap, want deze cultspits uit de jaren '80 kun je zomaar in het wild tegenkomen op de Spinnekop.
Cor Peitsman

Henk Overgoor

Misschien wel de meest beschreven speler uit onze roemruchte jaren '70. Van 'Kappertje' tot "Op 7 oktober 1973 scoorde Overgoor de 3–3 tegen Feyenoord. Toen hij dit doelpunt vierde, verslikte hij zich in een stuk kauwgum". Of was het nou toch het kunstgebit? Afijn, je kunt het zelf vragen tijdens de jubileumquiz. Promoveerde in 1973 met De Graafschap naar de eredivisie.
Henk Overgoor

Hans Martijn Ostendorp

Misschien wel de meest besproken transfer van de afgelopen jaren was die van burgemeester Hans Martijn Ostendorp van de gemeente Bunnik naar De Graafschap. Een prachtige jongensdroom die uitkomt als je vroeger zelf als klein jongetje nog op De Spinnekop stond en nu algemeen directeur van de mooiste club bent.
Hans Martijn Ostendorp

Stefan Postma

Goede keepers. Die hebben we bij De Graafschap eigenlijk altijd wel gehad. Maar eens in de zoveel jaren komt er eentje voorbij en die is van buitengewone klasse. Stefan Postma is van deze categorie. "Helaas" was hij zo goed dat hij een transfer naar Aston Villa verdiende. Dit leverde voor vele supporters trouwens een mooie awayday in Engeland op waar Stefan altijd voor de supporters klaar stond.

Robin Pröpper

Kwam uit de jeugd van Vitesse over naar de jeugd van De Graafschap. Brak door samen met andere jeugdtalenten als Jurjus en Van de Pavert. Gepassioneerde superboer. Wie herinnert zich nou niet zijn vreugde-uitbarsting in de catacomben van Cambuur nadat Tarfi de winnende treffer maakte.

Bryan Smeets

Limburgse noeste middenvelder speelde uiteindelijke maar 2 seizoenen voor De Graafschap, maar heeft voor altijd een plekje in de helden galerij. Op zondag 8 mei 2016, de laatste speeldag van het seizoen 2015/16, had Smeets een cruciale invloed op de titelrace in de Eredivisie van dat jaar. Hij maakte die dag zijn eerste doelpunt voor De Graafschap, 1-1 thuis tegen Ajax.

Erik Weening

In 1987 onder Pim Verbeek begonnen. In 1991 ( het welbekende kampioensjaar) in de voorbereiding nog enkele trainingen mee gedaan en helaas ging het toen weer mis met de slepende blessure. Jeugdtrainer geweest van de meeste teams bij de Graafschap; 1 jaar assistent onder Jan Versleijen en vervolgens de amateurs getraind van : WVC; Pax; sv Dinxperlo; Sc Varsseveld de 1e selectie.Vervolgens en nu nog steeds de junioren van Sc Varsseveld met tussendoor 2 jaar de jeugd van AD 69. Op dit moment trainer /coach samen met zoon Maik van de JO13-1 van de witte muizen !
Erik Weening

Caner Cavlan

Kwam via VV Doetinchem, DZC uiteindelijk in de jeugd van De Graafschap terecht. Debuteerde in 'het eerste' in het seizoen 2011/2012. Voetbalt na een aantal omzwervingen inmiddels bij FC Emmen, maar je kunt hem nog steeds zomaar tegenkomen bij de supermarkt in Doetinchem. Dat moet toch prachtig zijn geweest. Sta je eerst zelf op de tribune en paar jaar later sta je op het veld. Jongensdroom.
Caner Cavlan

Joop Doornebosch

Joop Doornebosch keepte van 1966 tot 1982 voor De Graafschap. Werd na zijn loopbaan (succesvol) hoofdscout bij onze club. Speelde voor De Graafschap in de tweede divisie, eerstedivisie en eredivisie. Met recht een echte "Mr. De Graafschap". Kreeg trouwens ooit een 10 in de VI voor een uitmuntende wedstrijd tegen PSV.
Joop Doornebosch

Reinder Hendriks

Debuteerde vanuit de jeugd in het seizoen 1990/1991 voor De Graafschap. Speelde uiteindelijk meer dan 130 wedstrijden voor onze club. Pikte in totaal als libero ook nog 4 doelpuntjes mee. Verdiende een transfer naar Willem II waarmee hij zelfs nog Champions League speelde.
Reinder Hendriks

Andre van der Ley

Speelde in de jaren 70 twee seizoenen voor De Graafschap. Niet eens zo heel lang, maar maakte wel een onuitwisbare indruk met zijn lichtvoetigheid. Voor de wat jongere Oldies. Andre was een soort van Hazem Mohamed Emam. De echte oldies herinneren hem ook vast nog wel van Mini-Voetbalshow van de NCRV. Ja, daar komt het inderdaad vandaan dat een kopdoelpunt voor twee geldt. Was Het beeldmerk van Quick.
Andre van der Ley

Rene Bot

"Rene Botje is al jaren één van onze steun pilaren, hij schopt je neer, breekt je been, niemand kan om Botje heen". Een been van de tegenstander is er gelukkig nooit gebroken, maar het klopt wel dat er niemand om Botje heen kon. Kreeg een prachtige afscheidswedstrijd en is nog steeds op allerlei vlakken een betrokken superboer.
Rene Bot

Robert Fuchs

Vanaf 1995 kwam Fuchs in 3,5 seizoen op De Vijverberg tot 61 wedstrijden en 10 doelpunten. Halverwege het seizoen 1998/1999 ging Fuchs terug naar PSV. In de eerste helft van het seizoen 1999/2000 vertrok Fuchs weer voor een half jaar naar Doetinchem, waar hij 5 keer scoorde in 15 wedstrijden.En in het seizoen 2000/2001 nog een keer, toen hij in de 2e helft van het seizoen 14 wedstrijden speelde voor De Graafschap en 3 keer scoorde.
Robert Fuchs

John Trentelman

Speelde van 1976 tot 1986 bij De Graafschap. Werd na zijn carriére trainer bij onder andere Doesburg, Be Quick Zutphen, Angerlo Vooruit en nu bij VVL Lengel. Zijn vertrek verdiende vanuit De Graafschap niet bepaald de schoonheidsprijs. Maar Oldies vergeten niet wij hun helden zijn. Of het moet onze jeugdige verbeelding zijn, maar John kon ongelooflijk hoog springen. Vraag het maar eens na of hij het nog steeds kan.
John Trentelman

Henk Koenders

Deze linksback speelde van 1963 tot 1970 voor De Graafschap. Promoveerde dus van de tweede naar de eerstedivisie. Ging een paar jaar naar Go Ahead Eagles. Kwam nadat De Graafschap was gepromoveerd naar de eredivisie weer terug. Nog steeds actief voor De Graafschap Old Stars.
Henk Koenders

Chris Trentelman

Maakte zijn debuut voor De Graafschap in 1985-86 in de Eerste divisie. Wist echter niet door te breken en speelde de volgende drie seizoenen bij amateurclub VV Rheden. Keerde terug bij De Graafschap waarmee hij in 1991 kampioen in de Eerste divisie werd . In 1994 sloot ChrisTrentelman zijn carrière af bij De Graafschap. Ja, is inderdaad de broer van.
Chris Trentelman